L’ANC crea una patronal

Anem per Feina es presenta com l'única "desacomplexadament independentista" per representar un espai "orfe" i critica que les altres no respecten el país
La presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, hablando de Anem per Feina
La presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, hablando de Anem per Feina en rueda de prensa

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), plataforma fonamental en l'impuls del procés, ha donat a conèixer aquest dimecres la seva patronal, Anem per Feina, amb què pretén "aglutinar el teixit empresarial català compromès amb el país".

Tot i que preveu fer la presentació oficial més endavant, els seus promotors asseguren que ja compta amb 500 empreses adherides i han fet una crida a empresaris i autònoms perquè s'hi sumin.

Es tracta, segons comunica l'ANC, d'una iniciativa emmarcada en la campanya Eines de País, que va aconseguir situar enguany l'independentista Joan Canadell al capdavant de la Cambra de Comerç de Barcelona.

"Defensem la independència com a dret  i ens mereixem disposar de tots els recursos per governar-nos, som catalans i així ho defensarem, perquè ser un empresari/a català ha de ser un avantatge i no un inconvenient a l’hora de fer negocis", proclama al seu web.

La patronal de l'ANC, que ha anunciat que comptarà d'entrada amb delegacions a Sort, Manresa, Tortosa, Lleida, Girona, Tarragona, Barcelona i la Bisbal del Penedès, critica des de la web de Eines de País que les altres patronals cultiven "personalismes presidencialistes", generen recursos per finançar la pròpia estructura i promocionen "els negocis dels amiguets", un tret que Anem per Feina etiqueta de típicament espanyol. 

A més, acusa les altres patronals d'emetre "missatges polítics deliberadament ambigus o poc respectuosos amb la democràcia, el país i la seva gent, rentant-se les mans respecte a fets indiscutiblement contraris als drets humans com les batusses contra la gent de l’1-O, els presos polítics i exiliats, les detencions arbitràries, i molts altres”.

Des del seu compte de Twitter, en aquest sentit, ha expressat que "si critica Foment, vol dir que alguna cosa estem fent bé". Salvador Guillermo, el secretari general adjunt de Foment del Treball, havia declarat que no veia sentit a la creació d'Anem per Feina.

Aquesta iniciativa de l'ANC es presenta com l'única patronal "desacomplexadament independentista" i amb la intenció d'omplir un espai de representació que considera "orfe", per bé que han existit organitzacions empresarials independentistes com el Centre Català de Negocis, que ha assistit a la roda de premsa de presentació, i del qual procedeixen Canadell i la dirigent del PDECat i diputada del JxCat Míriam Nogueras.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari