Evacuacions per l’incendi d’una planta de reciclatge de dissolvents a Montornès

Reprodueix vídeo

Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als veïns de les localitats de Montornès del Vallès, Montmeló, Vilanova del Vallès i Martorelles que evitin els desplaçaments i es quedin a casa tancant portes i finestres si perceben molèsties causades pel fum de l'incendi que afecta aquest dimecres una planta de reciclatge de Montornès. Cap a les 11.15 hores del matí ha limitat la recomanació a la població vulnerable: gent gran, menors i persones amb problemes respiratoris.

El primer avís sobre el foc s'ha comunicat al 112 a les 7.41 hores del matí. L'incendi afecta l'empresa Ditecsa Centre Derin, que tracta dissolvents i residus industrials al polígon industrial de Can Bosquerons. Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 28 dotacions per extingir el foc i evitar que arribi a naus veïnes.

Per la seva part, sis unitats del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) han arribat preventivament a la zona però no ha atès cap persona afectada directament o indirecta per l'incendi.

Protecció Civil ha anunciat l'activació del pla d'emergència exterior del sector químic (Plaseqcat) i els Mossos d'Esquadra han evacuat les persones situades dins d'un radi de 500 metres al voltant del foc, inclosos els treballadors de la planta.

Sergio Delgado, portaveu de Protecció Civil, ha alertat en declaracions a la Cadena SER que les partícules en suspensió emeses per l'incendi són nocives i poden perjudicar la salut.

A més, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha demanat que s'evitin "captacions directes" de l'aigua del riu Besòs en el tram entre Montornès i la desembocadura, perquè "la qualitat es pot veure afectada" per la que s'usa per lluitar contra el foc, ha informat Protecció Civil, que també ha aclarit que aquest fet no afecta la qualitat de l'aigua de l'aixeta. L'avís es dirigeix als municipis de Montornès, Martorelles, La Llagosta, Sant Fost de Campsentelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.

(Visited 79 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari