La tarifa del consum de l’aigua a 23 municipis de l’AMB, congelada el 2019, baixarà un 4,95% el 2020

Aquesta iniciativa comportarà que els ciutadans que reben el subministrament d’aquest servei per part d’ABEMCIA s’estalviïn un total de setze milions d’euros
Ple del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en q...
Ple del Consell de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en què es van aprovar les tarifes de consum de l’aigua per al 2020.

Les tarifes del subministrament d’aigua potable als municipis abastats per Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua SA (ABEMCIA) han quedat congelades aquest 2019 i seran reduïdes en un 4,95% l’any vinent, tal com va anunciar el vicepresident d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia. Aquesta mesura, aprovada pel ple del Consell Metropolità, suposarà un estalvi de 16 milions d’euros per a la ciutadania.

Els 23 municipis beneficiats per aquesta mesura són Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.

Badia afirma que “l’AMB aconsegueix així no tan sols aturar i revertir els augments de tarifes proposats en els darrers anys per Aigües de Barcelona, sinó garantir que la ciutadania pagui un preu més just per un servei bàsic com l’aigua”. Des de l’any 2015, les reduccions en la tarifa acumulades sumen un 9%. A efectes pràctics la ciutadania pagarà el 2020 aproximadament quasi 32 milions d’euros menys del que hauria de pagar si no s’haguessin corregit els excessos tarifaris des del 2015, i si tenim en compte l’IPC acumulat des de 2015, l’estalvi ciutadà serà de 51,5 milions d’euros l’any 2020. L’AMB ha rebaixat els preus proposats per l’empresa en diferents partides del servei, com ara l’energia elèctrica, les assessories, els treballs de manteniment per a tercers i les partides de publicitat.

El desembre del 2016, la tarifa va baixar un 2,4%, tot i que l’empresa concessionària proposava un augment de l’1,6%. El març del 2018, l’AMB va rebaixar la tarifa rebutjant la proposta d’augment d’un 3,7% i aprovant una rebaixa de l’ 1,65%. El novembre del 2018, Aigües de Barcelona va proposar un augment del 4,1%. L’AMB, després de detectar en els comptes de l’empresa de l’ordre de 31 milions d’euros d’ingressos superiors als previstos, va rebutjar de nou aquest augment. El gener del 2019, l’empresa va presentar, de cara al 2020, una nova tarifa amb un decrement del 3,9%, així com la congelació tarifària durant el 2019. L’AMB ha congelat la del 2019 i ha rebaixat un 4,95% la del 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides