1-O: Un cap d’antiavalots del CNP, assenyalat per quatre inspectors

La declaració contradiu la versió aportada per Nieto i Pérez de los Cobos al Tribunal Suprem
Policia Nacional
Policia Nacional

Un comissari en cap de la unitat d'antiavalots de la Policia Nacional, anomenat en clau Marte, va donar les ordres als agents perquè actuessin el matí de l'1-O, segons han declarat quatre inspectors en cap del mateix cos policial.

Aquesta versió contradiu la que van aportar dos alts responsables de l'Estat sobre l'operatiu contra la votació del referèndum il·legal. L'exsecretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el coordinador del dispositiu policial d'aquella jornada, Diego Pérez de los Cobos, van declarar com a testimonis al Tribunal Suprem que les unitats tenien autonomia per decidir com actuaven.

Quatre dels vuit inspectors investigats per l'actuació policial de l'1-O han declarat aquest dijous i han indicat que dos dies abans de la votació se'ls va avançar que rebrien l'ordre d'actuar en els punts de votació si els Mossos d'Esquadra no ho feien. Els quatre investigats també han assenyalat que Marte els va transmetre l'ordre de retirar-se i deixar de fer càrregues durant la tarda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides