TV3 no troba al mercat documentals que no siguin processistes

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, assegura en una resposta parlamentària que no hi ha productes audiovisuals que contemplin tots els punts de vista
Careta del documental '1-0. caso abierto' emitido por TV3 el 14 de oct
Careta del documental '1-0. caso abierto' emitido por TV3 el 14 de octubre de 2019

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, assegura que “no sempre es troben al mercat documentals que contemplin tots els punts de vista i posicionaments possibles sobre un determinat tema”. Ho diu en la resposta que ha fet arribar per escrit a la diputada Beatriz Silva, del grup Socialistes-Units per Avançar, que li havia preguntat perquè no s’aplica a TV3 l’acord adoptat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), el 7 de març de 2018, que l’obligua a “l’emissió indispensable de documentals d’autor o de tesi que responguin a més d’un punt de vista i que ofereixin els diferents posicionaments de la societat catalana”. Silva va fer aquesta pregunta després de les emissions reiterades per part de TV3 de documentals favorables a les tesis processistes i independentistes.

Llorach addueix que “en els documentals no hi ha una informació simètrica ni intervencions simètriques perquè això seria contrari a la seva pròpia essència i definició. No s’ha de donar tota la informació ni des de tots els angles. Es parteix d’una tesi plantejada per l’autor, que defensa i fonamenta amb criteri i rigor. Mostra uns fets determinats de manera rigorosa i fonamentada però des del punt de vista de l’autor i, per tant, ofereix una part de la visió sobre aquesta realitat i un missatge específic”. Els responsables de TV3 de l’adquisició de documentals no han sabut trobar-ne que compensessin la línia dels que han anat emetent els darrers mesos, com 20-S,1-O, cas obert o Arenys, on tot comença, o proposar a les productores privades que en facin algun que compensi el biaix ideològic d’aquests.

Els tres productes audiovisuals esmentats els han fet o hi ha col·laborat les productores Mediapro (Jaume Roures), Broadcaster (Josep Cuní) i El Nacional (José Antich). La realització de 1-O, cas obert és especialment curiosa perquè el programa Sense ficció de TV3 el va emetre el 14 d’octubre hores després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem.

A la darrera sessió de control de la CCMA al Parlament, el passat divendres 29 de novembre, el diputat de Ciutadans, Ignacio Martín Blanco, va demanar explicacions per l’emissió del reportatge Dies de Tsunami, que va qualificar de “publireportatge d’una organització que ha sembrat el terror entre els ciutadans”. Núria Llorach va contestar que “si els professionals de TV3 ho consideren necessari, ho faran” i que per fer aquest reportatge havien tingut tres equips de TV3 treballant durant dues setmanes. Tot aquest esforç no va servir perquè descobrissin qui mou els fils del famós Tsunami Democràtic. Això sí, va tenir una gran audiència, segons va afirmar la presidenta en funcions de la CCMA.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides