No hi ha pessebre sense polèmica

Creixen les crítiques per la tradicional figura de Nadal, enguany una pila de caixes amb objectes dins
Pessebre de l'Ajuntament de Barcelona

A Barcelona per Nadal és tradició que l'alcaldessa Ada Colau munti un pessebre que, a l'instant, alça polseguera. Aquest any no ha estat diferent. Després de l'encesa dels llums de Nadal, aquest divendres era el torn del pessebre, que ha estat molt criticat per part dels partits de l'oposició.

Paula Bosch, dissenyadora d'escenaris teatrals i campanyes publicitàries, ha estat l'encarregada de dissenyar el pessebre que ocuparà la plaça Sant Jaume tot el Nadal. En declaracions a l'Ajuntament de Barcelona, Bosch ha aclarit que el pessebre és una proposta universal, perquè tothom s'hi pot sentir representat.

La proposta d'enguany gira al voltant de totes les caixes plenes d'objectes i de records que es recuperen per Nadal. Dintre de les caixes, que són de diferents materials i mides, es poden trobar alguns dels objectes que més s'associen al Nadal. Entre ells, la sopera, els galets, les copes de cava, o el raïm, a la vegada que diferents pessebres, arbres de Nadal i molsa.

Els principals grups de l'oposició a l'Ajuntament de Barcelona han criticat el disseny d'enguany. Tan Ciutadans, com el grup de Manel Valls, Barcelona pel Canvi, i el Partit Popular han mostrat el seu descontentament a través de les xarxes socials.

Per exemple, el president del Partit Popular de Barcelona, Josep Bou, ha criticat que l'Ajuntament s'hagi gastat 97.000 euros en el pessebre.

L'alcaldessa Colau ha aprofitat la polèmica per recordar que des de fa anys l'Ajuntament de Barcelona encarrega dos pessebres: un artístic contemporani, que és el que ha estat objectiu de múltiples polèmiques, i el tradicional, que s'instal·la en el Museu F. Marés, i que realitza l'Associació de Pessebristes de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides