Per què als barcelonistes no els agradarà ‘Matchday’?

Matchday

Aquest 29 de novembre de 2019 es compleix el 120 aniversari de la Fundació del FC Barcelona i ha estat també la data triada per a l'estrena mundial de Matchday, la sèrie documental sobre el Barça de Valverde a Rakuten TV. Ahir es van realitzar dues passades del primer capítol, una al matí, reservada per a la premsa al cinema Bosque, i una altra a la nit, en un Liceu ple de glamur, catifa vermella i tota la parafernàlia necessària per convertir la sèrie en l'impacte cinematogràfic de l'any.

El documental, que consta de 8 capítols, mostra per dins com és la plantilla del FC Barcelona, l'interior del vestuari, la vida dels cracs en un món en què ningú ha pogut entrar fins ara, i també com viuen el futbol fins i tot les seves famílies a casa. Unes escenes úniques, irrepetibles, reforçades amb les confessions dels cracs del Barça, que per primera vegada es treuen davant les càmeres aquesta epidermis mediàtica tan rutinària, repetitiva i tant vista.

El producte resulta extraordinari, impactant. És lògic perquè les estrelles blaugranes, que se'n duen un bon pessic per participar d'un negoci en el qual han delegat la seva representació en Gerard Piqué, han permès que els equips de gravació fossin testimonis absolutament de cada minut de la temporada anterior. També perquè els equips tècnics, de Rakuten i de la productora El Barrio, del periodista Jordi Évole, han realitzat un treball magnífic.

Matchday, però, no arribarà als ambiciosos objectius previstos de taquilla per Barça Studios, la productora pròpia de FC Barcelona que ha finançat el projecte íntegrament, per la senzilla raó que explica una història trista, la d'una temporada en què l'equip s'havia proposat guanyar el tercer Triplet de la seva història -Lliga, Copa i Champions- i va acabar en una amarga i profunda decepció. Matchday té el mèrit de reflectir el que de veritat va succeir, tràgicament, en la tornada del partit de semifinals de la Champions disputat a Anfield, davant el Liverpool, en el qual el Barça havia arribat amb tres gols d'avantatge. El 4-0 d'aquella nit de malson no va ser, però, l'últim disgust de la temporada, rematada amb la derrota davant el València a la final de la Copa. Quants barcelonistes volen reviure aquells moments?

Els experts i responsables de promocionar l'estrena s'han ocupat de presentar Matchday com un viatge mai abans vist al centre de l'univers de Messi i com una sèrie que, certament, sorprèn pel seu realisme. Dona igual. Es miri com es miri, el desenllaç és el pitjor dels possibles.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides