El PSOE tomba la república catalana digital amb l’ajuda del PP i Ciutadans

Unides Podem s'absté i ERC i JxCat hi voten en contra
La Diputació Permanent del Congrés aprova el decret contra la república digital catalana

En plenes negociacions per a la investidura, el PSOE ha votat amb el Partit Popular i Ciutadans per tirar endavant el decret per tancar webs sense autorització judicial. Podem s'ha abstingut i Esquerra, amb qui aquest dijous els socialistes negociaran la investidura, hi ha votat en contra.

La Diputació Permanent del Congrés ha convalidat el decret que el mateix president en funcions va definir com l'eina per evitar la independència "on line" i que l'independentisme va qualificar de "155 digital". El resultat de la votació ha estat de 50 vots a favor (PSOE, PP i Cs), 10 en contra (VOX, ERC, PNB i Mixt) i 8 abstencions (Unides Podem).

A la sessió de la Diputació Permanent, la ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, ha fet una defensa aferrissada del decret, que ha assegurat que no representa cap censura.

Aprovat per la via d'urgència dies abans de les eleccions, el reial decret digital de Sánchez s'ha convertit en una pedra a la sabata en plenes negociacions. Fins i tot el soci del possible govern de coalició, Unides Podem, ha marcat distàncies.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, encarregat de desenvolupar, entre d'altres, el projecte de l'IdentiCAT, ha anunciat un combat fins al final.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari