El TSJC suspèn l’obertura de tres ‘ambaixades’ catalanes

Estima la petició de mesures cautelars del govern espanyol contra el decret de les seus de Tunísia, Mèxic i l'Argentina
Alfred Bosch, conseller d'Exteriors
Alfred Bosch, conseller d'Exteriors

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès la creació de les delegacions de la Generalitat de Catalunya a Tunísia, Mèxic i l'Argentina.

És la conseqüència de l'estimació, per part de la secció cinquena de la Sala contenciosa administrativa del TSJC, de les mesures cautelars sol·licitades pel ministeri d'Afers Exteriors espanyol contra els decrets amb què el govern català pretenia crear tres noves seus exteriors, aprovades pel departament d'Acció Exterior el juliol. La decisió pot ser objecte de recurs.

El TSJC considera que les noves ambaixades poden causar "interferències en la política exterior de l'Estat, pertorbant el seu contingut, i confusió en tercers estats i organitzacions".

Delegacions de la Generalitat com aquestes, que no es va arribar a obrir però tenen els seus representants ja nomenats, desenvolupen, segons el govern espanyol, un "paper ben definit" en els plans de l'independentisme català i "el seu projecte secessionista", i són perjudicials per als interessos d'Espanya.

L'Advocacia de l'Estat, en particular, atribueix a les delegacions de la Generalitat a l'exterior la realització sistemàtica d'"actuacions contràries" a l'ordenament jurídic espanyol i "als principis d'unitat d'acció a l'exterior, lleialtat institucional, coordinació i cooperació i de servei a l'interès general".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides