Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos ‘prenen’ Andorra per la Cimera Iberoamericana

Ministres d’Afers Exteriors celebren una reunió preparatòria de la cita del 2020
Agents policials a Andorra
Agents policials a Andorra

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han activat un centre de coordinació conjunt per donar suport a la policia d’Andorra amb vista a la reunió d’aquest dimarts de ministres d’Afers Exteriors preparatòria per la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern que se celebrarà d'aquí a un any, el novembre del 2020.

Segons la Guàrdia Civil, el dispositiu de seguretat comporta la participació d’un “nodrit contingent amb membres del Servei d’Informació, control de masses, forces especials i servei de telecomunicacions”. La Policia Nacional, per la seva banda, ha assegurat que mobilitzarà130 agents de la Unitat Central de Protecció, guies canins, subsòl, Informació, automoció, armament, telecomunicacions i planificació.

Fonts del Ministeri de l’Interior han explicat que Andorra va formalitzar la petició de col·laboració fa temps, abans que comencessin les protestes de grups independentistes després de fer-se pública la sentència condemnatòria dels líders del procés, el passat 14 d’octubre.

D’aquesta manera, deslliguen l’activació a Andorra de la Guàrdia Civil, la Policia i els Mossos de les últimes protestes de caràcter violent dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i dels sabotatges i talls de carretera anunciats des de plataformes independentistes com a Tsunami Democràtic, tot i que subratllen que estaran vigilant davant qualsevol incident o convocatòria de protesta.

Lloc de comandament conjunt
El Principat ha establert un lloc de comandament a Andorra la Vella, on s’integraran diversos components de les forces de seguretat espanyoles per donar suport a les autoritats policials locals. L’objectiu és incrementar la coordinació en matèria de seguretat pública i control transfronterer, segons ha informat aquest dilluns la Guàrdia Civil en un comunicat.

El desplegament policial se centrarà a protegir l’arribada i els desplaçaments dels ministres d’Afers Exteriors, així com blindar l’allotjament i la seu a la localitat de Soldeuon on se celebra la reunió preparatòria de la Cimera Iberoamericana de novembre del 2020, que tindrà com lema "Innovació per al Desenvolupament Sostenible – Objectiu 2030".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides