Quina vella bola processista encara té corda?

Sergi Sol
Sergi Sol

El procés ha covat un ampli ventall de boles, en bona part gràcies als seus personatges més mediàtics. Com va explicar aquesta secció, una de les més persistents és la que atribueix a l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Diaz i a l'exdirector de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, una conspiració contra la sanitat catalana.

L'origen es troba en unes paraules de De Alfonso ("les hemos destrozado el sistema sanitario") pronunciades en la famosa conversa revelada per Público el 2016.

Un destacat processista com Albano-Dante Fachin, quan era editor de la revista Cafè amb Llet, havia denunciat a Antifrau tripijocs del sector sanitari, i el partit que va encapçalar, Podem, va alertar als indepes que estaven difonent la teoria de la conspiració sobre un suposat atac exterior contra la sanitat catalana que, posant les paraules de De Alfonso en context, més aviat es tractava d'una referència de l'aleshores responsable d'Antifrau sobre afers com el de Ramon Bagó.

"Que De Alfonso i Fernàndez Diaz hagin fet servir la brutícia de CDC com a arma política és greu, però no vol dir que la brutícia no existeixi", va resumir Fachin a Crític.

En qualsevol cas, la bola no ha deixat de rodar, principalment gràcies a figures d'ERC, com l'exconseller Carles Mundó. El darrer que n'ha fet esment ha estat la mà dreta d'Oriol Junqueras, Sergi Sol, a la seva columna a El Nacional: "Sí, la sanitat pública d'aquest país és la joia de la corona. Potser per això els poders de l'Estat hi van conspirar en contra: «Les hemos destrozado el sistema sanitario», deia un pinxo a un altre. L'afirmació no podia ser més miserable".

Cap dels darrers consellers de Salut, però, ha especificat xifres sobre la qüestió, tot i que els darrers dos, Toni Comín i Alba Vergés, formaven part d'ERC quan encapçalaven la conselleria.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari