El Govern assegura que els talls a les carreteres no afecten l’economia

El conseller de Territori contradiu Foment del Treball i el president de Seat, preocupats per les protestes
Damià Calvet

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que aquest dimarts ha fet de portaveu de l'Executiu català, ha assegurat que, tot i els aldarulls que han generat les manifestacions en protesta a la sentència del procés, "hi ha normalitat absoluta en l'activitat econòmica i en la producció industrial del país". Una afirmació que contradiu les advertències de Foment del Treball i del president de Seat, Luca de Meo.

En roda de premsa posterior al Consell Executiu, Calvet s'ha referit precisament a les paraules del directiu de Seat, que en una entrevista a La Vanguardia assegurava que la companyia té al cap "altres opcions" en el cas que es perllongui la situació de talls de carreteres a Catalunya.

Així, el conseller treu ferro a les protestes i els estralls que produeixen algunes d'elles, com els talls de carretera o d'infraestructures. Segons Calvet, el Govern manté la seva obligació d'estar "atent" a què "es garanteixi el dret a la protesta", al costat del dret "a la mobilitat i el desenvolupament ordinari de país".

Calvet ha recriminat al Govern espanyol que el que veritablement castiga l'economia de Catalunya són les "moltes infraestructures pendents". En aquest punt ha tornat a esmentar Foment al citar un informe de l'entitat que calcula la falta d'inversió a Catalunya en 28.000 milions d'euros.

Les declaracions de Calvet també entren en contradicció amb unes altres de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que fa pocs dies admetia que els talls a l'AP7 "alteren" l'economia productiva.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari