L’ultranacionalisme rus ofereix asil a Puigdemont

El líder del partit LDPR que convida l'expresident, Zhirinovski, és citat en una investigació judicial com el probable mitjancer d'una trama russa favorable a la DUI
Vladimir Zhirinovski
Vladimir Zhirinovski

El dirigent ultranacionalista rus Vladimir Zhirinovski, líder del Partit Liberal-Demòcrata (LDPR), ha ofert a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont asil a Rússia per evitar una eventual extradició, segons declaracions recollides per El Periódico. "Si vol venir a Moscou, que vingui; aquí pot viure com vulgui, pot fer classes sobre la Història europea a l'Institut de Civilitzacions", transcriu el mateix diari les seves paraules. "Si apareixen per aquí, els rebrem amb gust", assegura.

Zhirinovski, que es va manifestar davant el consolat espanyol a la capital russa després de la pseudodeclaració d'independència (DUI) del 2017, ha tornat a l'actualitat catalana de la mà de la investigació del jutge Joaquín Aguirre, el qual el situa com a probable mitjancer d'una trama russa favorable a donar suport a la pseudo-DUI.

El dirigent ultra rus, proper al president Vladimir Putin, ha explicat a El Periódico que no coneix cap dels líders de l'independentisme català, però que no obstant això hi està a favor basant-se en "les idees". També afirma que l'independentisme "va aconseguir la majoria al referèndum" i que "cal concedir la independència a Catalunya", que considera que és un dels "territoris arrabassats" per Espanya.

Zhirinovski, així mateix, es mostra disposat a enviar a Barcelona alguns dels 40 diputats que té el LDPR a la Duma estatal, una cambra amb 450 cadires.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides