​El president de CATmón va fer llistes de mossos afins o contraris a la independència

Víctor Terradellas, proper a Puigdemont, va ocupar el càrrec de secretari de relacions internacionals de CDC
Víctor Terradelles
Víctor Terradelles votant l'1-O

El president de la fundació CATmón i exsecretari de relacions internacionals de CDC, Víctor Terradellas, va fer llistes sobre la ideologia i altres dades de tipus personal de tots els comandaments dels Mossos d'Esquadra, segons consta en una llibreta que està en mans del jutge de Barcelona, Joaquín Aguirre, i a la qual ha tingut accés El Periódico.

Víctor Terradellas, considerat una persona molt propera a Carles Puigdemont, va detallar en aquesta llibreta el grau de "patriotisme", "carisma" i "lleialtat institucional" dels caps del cos de la policia de la Generalitat. Però també va detallar la vinculació política dels comandaments, així com aspectes de la seva salut, les relacions afectives o l'orientació sexual.

La llibreta amb aquestes informacions sensibles va ser decomissada en un registre del despatx de Terradellas, el maig del 2018, el qual va ser imputat en una investigació per un suposat desviament de fons de la Diputació de Barcelona a la fundació CATmón, propera a l'entorn de l'extinta CDC.

Les anotacions de Terradellas fan referència a 45 caps de la policia de la Generalitat, entre els quals hi ha Emili Quevedo, Ferran López, Manel Castellví, Miquel Esquius, Joan Figueras, Adolf Broc, Joaquim Belenguer, Sergi Pla, Cristina ManresaAlicia MorianaAmadeo Domingo, Antoni Vergés o Eduard Sallent, actual màxim responsable uniformat del cos de Mossos.

Com també va avançar El Periódico, l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, hauria explorat un pla per obtenir el suport Rússia i la Xina, els dies25 i 26 d'octubre del 2017, a la declaració unilateral d'independència (DUI) que el Parlament va aprovar el dia 27. L'interlocutor de Puigdemont en aquest pla hauria estat Víctor Terradellas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides