Els ‘indepes’ es decanten de moment pel “no” al pacte Sánchez-Iglesias

Esquerra diu que "ara mateix" votaria "no" i JxCat i la CUP no es plantegen res més que un vot contrari
Rufián, sota l'atenta mirada de Sánchez

Si es votés avui la investidura de Pedro Sánchez, els partits independentistes amb presència al Congrés votarien "no". Així es desprèn de les primeres reaccions del bloc 'indepe' al preacord de govern a què han arribat els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias.

"Ara mateix, la nostra posició és un "no"; si volen alguna cosa de nosaltres, exigim que cal seure i parlar", indicava la portaveu d'ERC, Marta Vilalta. La republicana considera que ara l'escenari és diferent del del juliol, quan els republicans van abstenir-se, juntament amb Bildu, sense esperar res a canvi. "Ja els vam advertir que a partir del setembre seria diferent", ha recordat.

Molt més contundent s'ha mostrat la candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, que ha assegurat que el PSOE i Unides Podem han "sacrificat" Catalunya per arribar a un acord. Es refereix al punt novè del pacte, en el qual les dues formacions defensen el diàleg dins de la Constitució i situen com a prioritat "garantir la convivència". Davant d'aquesta "compra del marc mental del 155" per part d'Iglesias, ha dit Borràs, la formació no es mou de la negativa a la investidura de Sánchez.

"Allò que no era possible quan el PSOE i Unides Podem tenien més diputats ho és ara que en tenen menys. Allò que impedia a Sánchez de dormir bé, ara li conciliarà el son. Han repetit eleccions, s'han debilitat, han engreixat la dreta i la ultradreta… per arribar allà mateix. Uns genis", ha assegurat l'expresident Carles Puigdemont a través de Twitter.

Finalment, la CUP sempre ha manifestat el seu vot contrari a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides