El Parlament obeeix el Constitucional

Paralitza dues iniciatives sobre l'autodeterminació, inclosa la que s'ha votat aquest dimarts
Roger Torrent, presidint el Parlament

La moció presentada per la CUP favorable a una concreció de l'autodeterminació, aprovada aquest dimarts al matí per JxCat, ERC i la CUP, no serà publicada al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) després de la suspensió de l'acord amb què la Mesa va acceptar tramitar-la, comunicada també aquest dimarts pel Tribunal Constitucional a la cambra catalana.

Els serveis jurídics del Parlament conclouen que han d'aturar la tramitació no només de la darrera iniciativa sobre l'autodeterminació, aprovada gràcies a un canvi a l'ordre del dia impulsat a primera hora per ERC, sinó també una part de la proposta de resolució amb què JxCat, ERC i la CUP responien a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés, referent també a l'autodeterminació.

Fonts citades per Europa Press discrepen sobre si la tramitació sense publicació al BOPC pot tenir conseqüències per al president del Parlament, Roger Torrent. La mateixa agència, a partir d'aquestes fonts, indica que el Constitucional ha comunicat la suspensió de l'acord que donava pas a la votació d'aquest dimarts minuts abans que es votés, però que el missatge de correu electrònic ha trigat uns minuts i ha estat rebut per la cambra quan la votació s'havia efectuat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides