El Tsunami Democràtic fa crides per reforçar el bloqueig a la Jonquera

Reprodueix vídeo

El Tsunami Democràtic ha valorat positivament la primera jornada de tall a la frontera amb l'estat francès i ha fet una crida a no aturar-se. "Fem una crida a la gent perquè segueixi pujant, junts passarem la nit i a les 8 h esmorzarem plegat", han dit a través d'un comunicat.

Malgrat que la Comissió Europea ha volgut treure ferro a les mobilitzacions a la frontera, el Tsunami recorda que la circulació de mercaderies ha quedat aturada en direcció a l'Estat. Això afecta components per a la fabricació d'automòbils però també fruites i verdures. "El col·lapse és total al nord i al sud de la frontera administrativa entre els estats espanyol i francès", asseguren.

Amb el tall d'avui, el Tsunami vol deixar clar que la qüestió catalana és un problema europeu. "La repressió aplicada sobre Catalunya és inacceptable", denuncien, i recorden que les reivindicacions de diàleg de l'independentisme han aparegut aquest dilluns arreu de la premsa internacional.

La patronal catalana Foment del Treball ha demanat una declaració "contundent" del president de la Generalitat, Quim Torra, per evitar un bloqueig que pot provocar pèrdues diàries d'uns 15 milions d'euros per a les empreses afectades.

D'altra banda i en solidaritat, els CDR s'han concentrat davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides