Asens critica a mitges el tall de la Jonquera

Esquerra Republicana el troba "legítim"
Jaume Asens
Jaume Asens

El cap de llista per Barcelona d’En Comú Podem a les eleccions generals, Jaume Asens, s’ha mostrat crític amb el tall de l’AP-7 a la Jonquera efectuat per activistes independentistes convocats per la iniciativa Tsunami Democràtic i els CDR. El líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha considerat la protesta un “error” que perjudica el present i el futur de Catalunya.

Asens troba que les protestes que tenen a veure amb “aldarulls” i alteracions de l’ordre públic “ens allunyen de les solucions, no ens apropen”. I ha afegit que determinades propostes trenquen la convivència, i que la formació que ell representa dona suport a convocatòries “que siguin útils pels objectius que ens proposem”.

Això sí, també ha afegit que "mentre no superem l'actual excepcionalitat, cal esforçar-se per veure-ho, no com desordre públic, sinó com exercici del dret a la protesta".

En canvi, ERC, per boca de la seva portaveu i diputada, Marta Vilalta, ha donat suport a una protesta que ha etiquetat de “legítima”. La diputada d’ERC al Congrés Marta Rosique ha donat suport a la concentració que tapona la frontera francesa, on s’hi ha desplaçat.

El batlle i els gendarmes
Durant la tarda, el batlle de Prats de Molló, Claude Ferrer, està negociant amb els gendarmes francesos per evitar càrregues policials. Els independentistes han deixat passar dos camions frigorífics.

Aquest migdia, manifestants de Tsunami han assolit un acord per retirar vehicles que bloquejaven el trànsit. A canvi, els policies francesos s’ha compromès a no imposar sancions pels cotxes que s’havien endut les grues.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari