Albert Rivera plega de tot

Reprodueix vídeo

El president i candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat la seva dimissió en la reunió del partit taronja celebrada aquest dilluns al matí, l’endemà d’haver-se ensorrat electoralment, i també ha anunciat que renuncia a seguir sent diputat i que deixa la política

De la mà de Rivera Cs ha passat de ser la tercera força, el millor resultat de la història del partit, a la sisena, ja que ha perdut 47 dels 57 diputats que va obtenir el mes d’abril. Rivera ha liderat Cs els tretze anys d’història de la formació, fundada a Catalunya per oposar-se al nacionalisme català.

En una compareixença pública durant la quan no ha acceptat preguntes dels mitjans de comunicació, Rivera ha anunciat que dimiteix “per responsabilitat” i que deixa el lideratge del partit en mans d’un futur congrés extraordinari de la formació. A més, ha anunciat que renuncia a l’acta de diputat i que deixa la vida pública.

Rivera ha iniciat la seva intervenció recordant que fa 13 anys liderant una plataforma política que, segons ha dit, "no tenia cap futur", però que ha aconseguit "que Espanya tingui un espai liberal de centre". I ha citat l’expresident nord-americà Barack Obama: “Si per guanyar has de dividir la gent, tindràs un país ingovernable”.

Ara amb 10 escons al Congrés, Cs s’ha quedat sense representants en onze comunitats autònomes i, de manera destacada, algunes de les seves figures no han obtingut seient a la Cambra Baixa, entre les quals Juan Carlos Girauta (Toledo), Edmundo Bal (Madrid), el secretari general taronja, José Manuel Villegas (Almeria), José María Espejo-Saavedra i Carina Mejías (Barcelona).

A Catalunya, el seu bressol, Cs ha obtingut únicament dos escons, que corresponen a la portaveu i anterior líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, i a Fernando de Páramo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides