El PSOE guanya les eleccions però es mantenen els blocs entre dreta i esquerra

PP i VOX s'emporten els diputats que perd Ciutadans
Pedro Sánchez

El PSOE ha tornat a guanyar les eleccions a Espanya. Amb més de la meitat d'escrutini, els socialistes, amb Pedro Sánchez, revalidarien els mateixos resultats de l'abril passat al passar de 123 a 124 escons. La gran sorpresa de la nit és l'ensorrada de Ciutadans, que perdria 43 dels 53 diputats d'ara fa només mig any. Aquests escons anirien a parar a Vox i al PP, gairebé a parts iguals.

D'aquesta manera, el Congrés dels Diputats seguiria partit en dos blocs: dreta i esquerra. Els grups partidaris d'un acord d'esquerres sumarien 155 o 156 escons, segons els resultats a mig escrutini. Ara fa sis mesos, eren 165, als quals caldria afegir els 7 del PNB, que revalida a les urnes el seu treball a favor de la governabilitat.

On més es mou l'escenari és a la dreta. El PP guanya posicions i obtindria una vintena més de diputats (passaria de 65 a 83-84), mentre que Vox seria el gran beneficiat, en passar dels 24 a 49 o fins i tot més de 50, doblant els escons. El gran derrotat, seria Albert Rivera i la seva estratègia de negar el pa i la sal a Sánchez. Veuria reduït el grup de 57 escons a només 10, sent superat per ERC, que guanyaria les eleccions a Catalunya malgrat un lleu descens, en perdre dos dels 15 de l'abril passat. ERC es juga a victòria amb el PSC, que seria el partit vencedor a Barcelona.

 

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari