Quartes eleccions en quatre anys i màxima presència policial

Més de 5 milions i mig de catalans estan cridats a votar
Eleccions

Sis mesos i mig després de les últimes generals, aquest diumenge, a les 9 del matí, tornaran a obrir els col·legis, en les quartes eleccions generals des del 2015. D'aquestes quatre convocatòries, tres han estat anticipades. Això ha suposat una despesa addicional de 136 milions d'euros, que ha obligat el govern espanyol a aprovar una modificació pressupostària.

A Catalunya, 5.600.000 persones estan cridades a les urnes i podran votar els representats a les Corts Generals els pròxims quatre anys. De les urnes en sortiran els 48 diputats al Congrés i els 16 senadors que s'elegeixen a Catalunya.

La jornada electoral d'aquest diumenge 10 de novembre a Catalunya es preveu "de màxima activació". Aquest és el missatge de l'escenari que la Prefectura dels Mossos, a través del comissari en cap, Eduard Sallent, ha ordenat a tots els seus efectius.

Durant la jornada, un binomi de Mossos vigilarà cada punt de votació i el cos català serà el responsable d'executar el dispositiu "Urna", si bé estaran en coordinació amb els altres cossos a través del Centre de coordinació operativa (Cecor) a la Conselleria d'Interior, per a qualsevol eventualitat. De fet, un total de 2.500 agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil s'han desplaçat a Catalunya i estaran preparats per a actuar a petició dels Mossos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides