Jordi Pujol va proposar a Rodríguez Ibarra veure’s en secret durant els Jocs Olímpics

El president català li va enviar una carta el 16 de juny del 1992 al seu homòleg extremeny per tenir una conversa "amb discreció i assossec"
Pujol i Rodriguez Ibarra, en un programa de La Sexta
Pujol i Rodriguez Ibarra, en un programa de La Sexta

Jordi Pujol va proposar al president de la Junta d’Extremadura, el socialista Juan Carlos Rodríguez Ibarra, que es veiessin en secret aprofitant la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona. L’aleshores president de la Generalitat li va fer aquesta proposta en una carta que li va enviar el 16 de juny del 1992, pocs dies abans de l’inici dels Jocs, a la qual ha tingut accés EL TRIANGLE. La carta va arribar després d’un creuament de dures crítiques entre els dos presidents autonòmics. 

Pujol començava la carta dient: “Suposo que vostè està d’acord amb mi que durant aquests darrers mesos les nostres relacions no han estat bones. Des de la meva perspectiva la causa d’això van ser unes declaracions que com a president de Catalunya, i com jo la pràctica totalitat dels catalans, considerem molt injurioses. I seguim tenint sobre aquest fet particular la mateixa opinió que aleshores”. Juan Carlos Rodríguez Ibarra, entre d’altres afirmacions, havia dit que Catalunya era rica perquè havia espoliat comunitats com Extremadura. 

Pujol continuava dient: “Entenc que no tindria sentit que deixéssim que els enfrontaments persistissin i les ferides es fessin més grans amb el temps” i apel·lava  al diàleg perquè parlant “a fons i lleialment de les coses, fins i tot de les més complicades i feridores, sovint la gent s’entén o almenys es comprèn. En el nostre cas crec que valdria la pena intentar-ho”. I per fer-ho veia necessària una reunió discreta: “Aquest tipus de converses requereixen discreció i assossec. Per descomptat que el que menys necessiten és la publicitat i l’especulació periodística. Com que segur que vostè assistirà als Jocs Olímpics de Barcelona, i que probablement romandrà un parell de dies aquí, podríem aprofitar aquesta oportunitat per parlar a bastament i amb tota discreció. Durant aquests dies, per la gran quantitat de gent i actes que hi haurà, una trobada d’aquest tipus és de fàcil preparació”, acabava.

El juliol d’aquell any olímpic el president d’Extremadura va acusar Jordi Pujol de pujar graons en les seves reclamacions nacionalistes: “És un camí terriblement perillós”, va dir. L’any següent el va convidar a visitar Extremadura.

 

08
 

 

 

 
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.