Lesmes adverteix de la “ceguera irracional” d’una part de Catalunya

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem denuncia la reacció a la sentència
Carlos Lesmes

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que ho és també de Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha atribuït a una part de la societat catalana, "minsa, però estrepitosa", els incidents ocorreguts a Catalunya des que es fes pública la sentència del procés.

"Ciutadans encegats per la irracionalitat estan atacant de manera frontal la base de la nostra democràcia per trencar mitjançant la força i la violència el model de convivència sobre el qual s'assenten els principis bàsics de la nostra societat, els pilars de l'Espanya constitucional, que no són altres sinó el respecte a la llei i als drets i llibertats dels altres", ha afirmat durant una intervenció pública en l'acte d'obertura de l'any judicial militar.

No és la primera vegada que es refereix a la situació generada a Catalunya després de la condemna als líders independentistes, però fins ara ho havia fet d'una forma genèrica i en termes menys durs.

En la intervenció d'aquest dimarts, Lesmes ha carregat tant contra els ciutadans que estan protagonitzant els episodis de violència com contra l'actuació de la Generalitat.

També s'ha referit, en el mateix acte, a la situació a Catalunya el president del Tribunal Militar Central, el general Carlos Meló Muñoz, que ha elogiat la tasca que venen fent magistrats, jutges i fiscals davant "els bastos, contumaços i reiterats atacs que ve rebent l'Estat de dret".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides