CCOO i UGT reclamen que s’aturin els sabotatges a vies ferroviàries

Els dos sindicats majoritaris estan preocupats per la seguretat de treballadors i usuaris dels trens
Palets de fusta i pneumàtics cremant damunt un tram de vies de tren de l'R3.

CCOO i UGT, sindicats més representatius dins del Sector Ferroviari de Catalunya, demanen a la Generalitat i el Ministeri de Foment que denunciïn els actes de sabotatge que s'han produït a la xarxa ferroviària catalana els darrers dies i que posin en marxa totes les actuacions necessàries per evitar-los. Els dos sindicats demanen en un comunicat que "per sobre de tot, s'ha de garantir la seguretat de les persones" perquè consideren que "una societat avançada ha de defensar la mobilitat segura i el dret al treball".

Les dues organitzacions sindicals s'adrecen a les diferents Administracions, les organitzacions polítiques, les entitats socials i la ciutadania catalana alertant que "en aquestes últimes setmanes s'han produït una desena d'actes de sabotatge que posen en greu perill la vida dels treballadors ferroviaris i dels usuaris, en la seva majoria treballadors i treballadores que realitzen els seus viatges per anar a la feina" i que "s'estan donant les condicions per a un accident greu que tots lamentarem".

Pels dos sindicats "mitjançant aquest escrit, fem una crida a la reflexió i el seny perquè els autors d'aquestes accions desisteixin de la seva actitud temerària", ja que "les condicions de circulació ferroviària no són iguals a les dels altres mitjans de transport". Els sindicats expliquen que "el temps de reacció segura davant dels obstacles a la via i la seva zona d'influència és molt reduït, per causa dels traçats sinuosos i les arbredes de la majoria de les línies ferroviàries catalanes, i pel pes elevat dels trens, que necessiten molt espai de frenada".

En el comunicat conjunt, CCOO i UGT recorden que "les Rodalies de Catalunya, de forma ordinària, pateixen massa incidències diàries i no presten el servei que els catalans i catalanes es mereixen; ho hem denunciat de manera continuada i hem realitzat accions relacionades amb la manca d'inversions i de les plantilles necessàries per a esmenar-les".

El text dels dos sindicats també afirma que "el transport ferroviari gaudeix d'una baixa taxa d'accidentalitat que li confereix un valor afegit respecte a altres mitjans de transport. La seguretat ferroviària, l'eficiència i la sostenibilitat del transport ferroviari és un benefici per als seus usuaris, els seus treballadors, el conjunt de la societat i el medi ambient", i que "es mereix una millor atenció i respecte per part de tothom."

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.