El vicepresident Pere Aragonès avisa a Madrid: “l’autonomisme ha mort”

El republicà ha convidat el president en funcions, Pedro Sánchez, a seure en una taula de diàleg "sense vetos"
Pere Aragonès

El vicepresident, Pere Aragonès, afirma a Madrid, en un esmorzar informatiu a Europa Press, que és el moment del diàleg i la negociació, i per això, proposa una sortida al conflicte que passa per una mesa de diàleg.

Aragonès n'ha detallat quatre punts, entre els quals hi ha el reconeixement de les parts, la legitimitat dels posicionaments, encara que siguin antagònics, àmplies majories i la possibilitat de la validació democràtica mitjançant una votació, que per al número dos del govern és el referèndum.

Segons Aragonès, el president Pedro Sánchez té la responsabilitat de despenjar el telèfon a Quim Torra i que si no ho fa, és per pur càlcul electoral. Ha reconegut contactes amb la vicepresidenta Carmen Calvo en diverses ocasions, afirmant que ha traslladat el contingut de les converses al president Torra; ha negat haver parlat amb Sánchez directament.

Aragonès diu als socialistes que és el moment de posar llums llargues, perquè la via de l'autonomisme "ha mort" i l'independentisme és irreversible.

En aquesta mesa de diàleg, Aragonès considera que hi ha d'haver els dos governs representats i, recordant unes paraules de l'expresident president José Montilla, creu que hi haurà d'haver alguna consideració pels presos. Aragonès creu que hi ha mecanismes per a l'amnistia.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari