Els estudiants independentistes protesten pel seu compte

Aquest dijous han convocat un seguit de mobilitzacions en suport dels independentistes presos
Estudiants tallen la Diagonal
Estudiants tallen la Diagonal

Un grup d'estudiants independentistes ha tallat aquest matí l'avinguda Diagonal de Barcelona en els dos sentits de la marxa, cosa que ha provocat retencions en l'entrada i sortida de la ciutat a la zona pròxima al Palau de Pedralbes. Aquest dimecres a la nit, també hi va haver un tall de trànsit a la mateixa Diagonal cosa que va provocar problemes de circulació.

Al marge d'aquest tall de trànsit, els estudiants han convocat altres actes per aquest dijous per reclamar la llibertat dels independentistes presos i en contra de la sentència del Tribunal Suprem contra els jutjats pel procés. Està previst que aquesta tarda hi hagi una manifestació a la plaça Universitat.

En el tall de trànsit de la Diagonal, els joves independentistes portaven una pancarta on es deia "Contra la repressió estatal buidem les aules a la Diagonal". En la manifestació d'aquesta tarda es preveu que el lema sigui: "No ens toqueu als joves". Altres ciutats on els estudiants estan cridats a manifestar-se aquest dijous són Girona, Tarragona i Reus.

Els estudiants independentistes ja fa dies que estan portant a terme accions de protesta contra la presó dels líders independentistes impedint l'entrada als centres docents dels qui volen assistir a classe o a treballar. Aquest matí, han estat les facultats de Farmàcia i de Ciències de la Terra de la Universitat de Barcelona (UB) on piquets d'estudiants han bloquejat els accessos per impedir que es pogués fer classe.

També hi ha hagut problemes per accedir a la Facultat de Econòmiques però els estudiants que volien assistir a classe han forçat l'entrada al centre. També a la Universitat Politènica de Catalunya (UPC) hi ha hagut problemes per accedir al centre.

En aquest context, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han convocat una vaga a Secundària per aquests dijous i divendres contra la sentència del Suprem. La convocatòria defensa que "cap examen, ni cap classe valdrà més que la democràcia".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides