El president del Parlament i un organisme de la Generalitat controlat per ERC qüestionen els Mossos

L’oficina de Drets Civils i Polítics, que depèn de vicepresident Aragonès, troba que cal “revisar l’operatiu” que no ha evitat agressions d’ultres
Roger Torrent
Roger Torrent

El vicepresident del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i l’Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat, depenent del departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda que encapçala Pere Aragonès (ERC), han qüestionat l’actuació dels Mossos d’Esquadra la passada nit. 

Roger Torrent ha escrit a Twitter que és "incomprensible que un grup de neonazis armats pugui creuar mitja ciutat fins el centre de Barcelona i estigui apallissant gent impunement. No s'entén i calen responsabilitats. Prou".

En una piulada que interpel·la directament els Mossos, ja que inclou l’àlies de Twitter del cos policial, l’Oficina de Drets Civils i Polítics ha manifestat: “Caldrà revisar en profunditat l’operatiu de Mossos d’Esquadra que no ha pogut evitar que aquest grup ultra sortís de la plaça Artós de Barcelona en actitud explícitament violenta i agressiva”.

L’organisme públic, que té Adam Majó al capdavant i va ser creat ara fa un any pel govern de Quim Torra, se suma a les veus que des d’ERC critiquen l’actuació dels Mossos, fins ara assenyalats per l’ús de la força policial, i ara per no haver contingut ultradretans espanyolistes.

El departament d’Interior, per la seva part, ha indicat que la manca d’efectius ha impedit als Mossos contenir els ultres congregats a la plaça Artós de Barcelona, i que davant de les múltiples manifestacions que tenien lloc simultàniament a la ciutat, “quan s’han disgregat lamentablement no s’han pogut evitar algunes agressions”.

 

 

 

 

 

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari