Graupera també s’estimba abans de les generals

Primàries no aconsegueix els avals per presentar la Candidatura Independentista de Bloqueig després de quedar-se fora de l'Ajuntament de Barcelona
Jordi Graupera, en TV3
Jordi Graupera, en TV3

La Candidatura Independentista de Bloqueig, impulsada pel filòsof Jordi Graupera des de la seva plataforma, Primàries, no concorrerà finalment a les eleccions generals del 10 de novembre perquè no ha pogut obtenir els avals necessaris.

"Ens hem quedat a menys de 500 avals d'aconseguir presentar la Candidatura Independentista de Bloqueig a les eleccions espanyoles", ha anunciat aquest dilluns a la nit Primàries Barcelona.

Graupera, que havia dit que no seria candidat a diputat o senador si obtenien els avals, promovia una llista independentista amb la pretensió de bloquejar la investidura d'un president del govern d'Espanya i l'aprovació d'uns pressupostos, fent bandera de la "democràcia directa" i plantejant la creació d'un "fons antirepressiu".

Aquest cap de setmana, poc abans que s'exhaurís el termini per rebre avals, el filòsof va protagonitzar una comentada aparició al Preguntes freqüents de TV3. Hi va afirmar que el moment que ell va ser arrossegat per terra durant l'1-O, per mirar d'impedir la circulació de vehicles policials, va ser una "foto" que "jo crec que va funcionar molt bé internacionalment únicament i exclusiva perquè duia americana, perquè enviava el senyal que era una cosa normal d'Occident".

La plataforma de Primàries, impulsada també per l'ANC, va néixer com una proposta de Graupera perquè els partits hi concorreguessin per bastir una candidatura unitària de tot l'independentisme a la capital catalana.

Finalment, la candidatura Barcelona és Capital només va rebre el suport de Demòcrates i les seves germanes d'altres municipis van collir pocs èxits en forma de regidors. Barcelona és Capital, amb Graupera d'alcaldable, va rebre un 3,7% dels vots, per sota del 5% que cal per entrar al consistori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides