Els sobiranistes de la Mesa del Parlament del 2017, a judici el 19 de novembre

Corominas, Guinó, Barrufet, Simó i Nuet, a més de Boya, seran jutjats per desobediència
Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufe
Forcadell, intervenint acompanyada de Nuet, Simó, Corominas i Barrufet

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha posat data al judici per desobediència que afecta cinc membres de la Mesa del Parlament de Catalunya del 2017.

Els membres sobiranistes d'aquella Mesa, Lluís Coromines, Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Joan Josep Nuet, i la presidenta del grup parlamentari de la CUP d'aleshores, Mireia Boya, seran jutjats entre els dies 19 i 22 de novembre en sessions de matí i tarda per la presumpta comissió d'un delicte continuat de desobediència.

La causa se centra en les decisions adoptades per l'òrgan rector de la cambra catalana fa dos anys. S'acusa els sis encausats d'haver desobeït les ordres del Tribunal Constitucional ja que no van impedir la tramitació d'iniciatives de ruptura unilateral de la legalitat espanyola, com la llei del referèndum de l'1-O i la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la república.

Els sis encausats que seran jutjats el novembre van ser processats pel Tribunal Suprem, que després va dividir la causa, va remetre al TSJC la part que afecta els sis exmembres de la Mesa i només ha jutjat els consellers del govern de Carles Puigdemont que no van marxar a l'estranger, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, i els líders d'Òmnium Cultural i l'ANC d'aleshores, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Corominas, Guinó, Barrufet, Simó, Nuet i Boya s'asseuran a la banqueta l'endemà que ho faci el president de la Generalitat, Quim Torra, acusat també de desobediència però en el seu cas per no haver retirat símbols d'edificis públics després dels requeriments que li va remetre la Junta Electoral en període d'eleccions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides