Ada Colau incompleix el Pla de Mobilitat de Barcelona

Un estudi del RACC assegura que els autobusos circulen per sota de la velocitat mitjana prevista
La línia H16 és una de les que necessita millores per la seva baixa velocitat i una alta demanda

L'Ajuntament de Barcelona incompleix el seu propi Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (2013-2018) pel que fa als autobusos. Segons un estudi del RACC, que ha analitzat la competitivitat de la xarxa octogonal dels autobusos a Barcelona, la velocitat és inferior a la prevista i demana a l'alcaldessa Ada Colau que millori l'adaptació semafòrica així com aposti per la tecnologia per fer més competitius els autobusos urbans. Aquest pla va ser aprovat durant el mandat de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona, però ha estat Colau la que l'ha acabat d'implantar.

Aquesta anàlisi ha estudiat 13 de les 28 línies i ha tingut en consideració la velocitat, la puntualitat i la demanda dels usuaris. La principal conclusió a la qual ha arribat el RACC és que l'Ajuntament incompleix el Pla de Mobilitat, el qual estima una velocitat mitjana superior als 13 km/h. Pels autors de l'estudi la majoria d'incidents es produeixen per vehicles mal estacionats o per girs difícils per l'actuació d'automòbils privats, per la qual cosa proposa enfortir la vigilància i les sancions.

Les línies més afectades són la V27, la D40, la H6, la H12 i la H16. Pel RACC, totes elles necessiten millores per la seva baixa velocitat i per contra la seva alta demanda. D'aquesta manera, es recomana apostar per les noves tecnologies com adaptar els semàfors als autobusos, així com la implantació de la T-Mobilitat amb tecnologia contact-less (mesura ajornada en aquests moments), la qual cosa facilitaria l'entrada dels usuaris als vehicles. Finalment, considera que l'Ajuntament de Barcelona hauria d'apostar per fer més carrils específics pels autobusos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides