El govern no contempla els plantejaments d’ERC

Budó descarta unes eleccions anticipades i una qüestió de confiança, i veu "inimaginable" que Torra hagi d'anar a judici
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La portaveu i consellera de la Presidència del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha expressat el rebuig de l'executiu que presideix Quim Torra a dues propostes d'ERC: ni contempla l'avenç electoral en el cas que no puguin aprovar els pressupostos, ni el govern de concentració com a reacció a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés.

Budó ha marcat distàncies entre el fet que "membres del Govern, fora del Govern, hagin fet les seves declaracions" i la prerrogativa de Torra com a president per decidir si hi ha eleccions o qüestió de confiança, tot destacant que "no ha manifestat la seva voluntat en aquest sentit".

"No contemplem cap altra cosa que no sigui l'aprovació del pressupost i confiem que es tirin endavant els suports per aprovar-los", ha afegit en referència als comptes que ha de presentar el vicepresident econòmic, Pere Aragonès.

Destacades figures d'ERC, com el vicepresident Aragonès i el president del Parlament, Roger Torrent, havien plantejat darrerament els escenaris del govern de concentració -ja rebutjat pels comuns- i d'eleccions anticipades.

A més, la consellera de la Presidència ha etiquetat d'"inimaginable" que "es pugui portar a judici el president de la Generalitat per defensar la llibertat d'expressió com va fer", l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi anunciat que Torra serà jutjat per un delicte de desobediència els dies 25 i 26 de setembre per no haver retirat els llaços grocs dels edificis de la Generalitat a requeriment de la Junta Electoral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides