Les administracions catalanes gasten 26 ME en càrrecs de confiança

La Generalitat s'emporta la palma amb 10 milions anuals
Palau de la Generalitat

Les diferents administracions de Catalunya gasten fins a 26 milions d'euros anuals en pagar càrrecs de confiança. L'administració que encapçala la llista és la Generalitat que es gasta 10 milions d'euros anuals, incloent-hi assessors de protocol, responsables de relacions institucionals, membres dels departaments de comunicació, i caps de gabinet amb els seus adjunts, segons avança la Cadena SER.

Després de l'administració autonòmica catalana, l'Ajuntament de Barcelona ocupa el segon lloc del rànquing gastant fins a cinc milions i mig per a pagar el seu centenar de càrrecs de confiança. Un altre ens que inverteix xifres milionàries en assessors és l'Àrea Metropolitana de Barcelona on hi ha una llista de 42 assessors que costen 2,1 milions, xifra que és un 9,5% més que en 2018.

Es dona la circumstància que hi ha diferències entre els ajuntaments deTerrassa i Badalona, que tot i tenir pràcticament la mateixa població no gasten el mateix en assessors. A Terrassa treballen cinc assessors que costen 266.000 euros, mentre que a Badalona hi ha cinc vegades més assessors, fins a 27 càrrecs de confiança que suposen més d'un milió d'euros anual. A més, la partida destinada a pagar el sou dels assessors a Badalona ha pujat un 12% respecte a la legislatura anterior.

Un altre ens que paga més respecte a l'anterior legislatura és la Diputació de Girona que destina un 25% més que fa un any pels sous dels assessors. Aquesta entitat provincial ha incrementat el nombre d'assessors fins al màxim previst en la llei, ara n'hi ha 27, un per cada diputat. En les diputacions de Tarragona i Lleida també treballen 27 assessors, però, a igual número, paguen diferent perquè a Lleida es destinen 1,3 milions i a Tarragona no s'arriba al milió.

Però també hi ha ens que en lloc d'incrementar els seus assessors i càrrecs de confiança, els han reduït. Aquest és el cas de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat. La segona ciutat de Catalunya ha reduït el nombre d'assessors de 22 a 16 quan des del consistori insisteixen que podrien tenir, per població, fins a 24.

I també al Parlament de Catalunya es destina una xifra milionària per pagar a càrrecs de confiança. Els grups de la cambra catalana tenen 16,2 milions d'euros de subvenció anual per a destinar al que vulguin, inclosos assessors i altres càrrecs de confiança.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides