Les xinxes del plataner amarguen l’estiu dels veïns del Poble Nou i Canyelles

Els veïns es queixen que l'Ajuntament no atén, degudament, les seves demandes de fumigació. El consistori al·lega que és un tipus d'insecte que no és perjudicial per a la salut
Xinxes a Barcelona

La calor extrema d'aquest estiu i la deixadesa municipal té els veïns de Sant Martí de Provençals i Canyelles al límit de la seva paciència. Una plaga de xinxes dels plataners fa que no es puguin ni obrir les finestres. Tendals i persianes abaixades i tirar de ventiladors i aires condicionats per què tan bon punt s'obren les finestres entren les xinxes a palades. Tot i que no són perjudicials per a la salut, com les xinxes de llit, són un insecte molt molest que apareix pels habitatges dels veïns. L'Ajuntament s'aferra en aquesta premissa per no fumigar ni arbres ni habitatges, al·legant que els insecticides emprats són més perjudicials que aquestes bestioles. El protocol d'actuació que s'ha seguit davant les queixes veïnals, és el que s'aplica a la classe B de les plagues, és a dir, les plagues que no afecten la salut de les persones tot que puguin causar molèsties, però sense alterar el confort de la ciutadania, segons un dels punts de la seva pàgina web. Per l'Ajuntament aquestes xinxes són plaga menor i com que no afecten la salut, no es prenen mesures més contundents. Els plataners es van fumigar a principis d'agost amb el producte Decis Protect, un insecticida d'ampli espectre de la casa Bayern, però no ha donat el resultat esperat i la calor ha fet multiplicar les xinxes.

Els veïns, però, decebuts amb l'actuació municipal, que no ha fet cas de les seves peticions de fumigació amb un altre producte més contundent, han optat per demanar pressupostos a empreses privades, com per exemple a Fast Control Plagues, que ha corroborat aquesta informació. De moment continuen amb les finestres tancades a l'espera que remeti la plaga, mirant el cel per veure si una de les anunciades fortes pluges esborra aquests insectes del barri.

Aquestes xinxes com que no són perjudicials per a la salut humana són competència del Servei de Civisme de l'Ajuntament. Les xinxes de llit, de les que sí que s'encarrega l'Agència de Salut Pública de la Generalitat, són un tema a part. Són una plaga que es fa forta als pisos i apartaments turístics, en especial aquells que tenen una gran rotació de viatges i una higiene dubtosa o que no es renten amb la freqüència desitjada. S'amaguen entre els matalassos, la roba i les maletes i són els mateixos turistes qui, sense adonar-se, les transporten d'un lloc a un altre. Les empreses de control de plagues alerten que a Barcelona han augmentat en un 20% les demandes de fumigació contra xinxes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.