La justícia alemanya admet denúncia contra Josep Borrell per espionatge

La delegada del Govern va posar en coneixement de la Fiscalia la vigilància dels serveis secrets espanyols
Josep Borrell

La Fiscalia General Federal d'Alemanya ha admès a tràmit una denúncia presentada per la delegada de la Generalitat en aquest país, Marie Kapretz, contra el ministre d'Exteriors en funcions, el lleidatà Josep Borrell, pel suposat espionatge al qual els serveis secrets espanyols haurien sotmès a la mateixa Kapretz i l'equip de l'oficina del Govern a Alemanya.

Segons publica Nació Digital, la Justícia germànica veu indicis de delicte en aquests seguiments que, d'altra banda, també haurien afectat altres seus de la Generalitat a l'estranger, com ara la suïssa o la britànica.

Els fets que va denunciar Kapretz van saltar a la llum pública a principis de juliol, quan es va saber que el Ministeri d'Exteriors hauria vigilat diversos membres de la Generalitat que exercien tasques a l'exterior.

Els fets es van destapar després que el mateix Borrell presentés una demanda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sol·licitant el tancament de les delegacions del Govern.

Va ser amb la documentació que el ministre va registrar a l'alt tribunal català que es van donar a conèixer comunicacions de les ambaixades espanyoles al Regne Unit, Suïssa i Alemanya on constava el dia a dia dels delegats de la Generalitat, les reunions, els contactes i la seva activitat a les xarxes socials.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides