Un vaixell militar espanyol portarà els migrants de l’Open Arms a Palma

Anirà a Lampedusa i acompanyarà l'embarcació de l'ONG fins al port principal de l'illa de Mallorca
Open Arms

El govern espanyol enviarà aquesta tarda el vaixell de l'armada Audaz per fer-se càrrec dels migrants de l'Open Arms que fa 19 dies que són a bord. El vaixell sortirà des de la base de Rota, a Cadis, cap a Lampedusa i acompanyarà l'Open Arms fins al port de Palma per desembarcar els 99 migrants.

El govern considera que és l'"opció més adequada" per "resoldre aquesta mateixa setmana l'emergència humanitària". El trajecte està previst que duri tres dies.

Segons el comunicat del govern espanyol el vaixell de l'armada "es farà càrrec de les persones acollides per l'Open Arms i procedirà a l'acompanyament de l'embarcació de l'ONG Proactiva Open Arms fins al port de Palma, a Mallorca".

Aquest matí 15 migrants han saltat a l'aigua per intentar arribar a terra, mentre Open Arms diu que la situació "està fora de control".

Tot plegat passarà si la justícia italiana no fa cap moviment abans de l'arribada del vaixell de guerra. Avui, la fiscalia ha visitat el vaixell i podria ser que en demanés el desembarcament.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari