Itàlia evacua per motius mèdics nou migrants més de l’Open Arms

L'ONG rebutja fer el viatge cap a Espanya i recorda que són un vaixell de rescat, però no de transport
Open Arms

El govern italià ha permès aquest dilluns a la nit evacuar a Lampedusa vuit migrants de l'Open Arms que necessitaven assistència urgent i un acompanyant. De moment, però, no permet desembarcar la resta del passatge, 99 migrants, i l'ONG rebutja les solucions que li oferien els governs espanyol i italià per desembarcar-los en un port espanyol.

Espanya ha ofert que els nàufrags desembarquin a Palma o Algesires, els ports més propers, però que es troben a 1.000 i 1.500 quilòmetres, respectivament. D'altra banda, Itàlia ha ofert dues embarcacions per acompanyar-los en el retorn a un port espanyol. Open Arms ha rebutjat categòricament totes dues ofertes perquè asseguren que són un vaixell de rescat, però no de transport.

El director de l'ONG, Òscar Camps, ha acusat la vicepresidenta espanyola en funcions, Carmen Calvo, de voler "confondre" l'opinió pública, després que la número dos del govern insinués que l'ONG hauria rebutjat fa dies desembarcar a Malta. Camps ha assenyalat a Twitter que les autoritats malteses han denegat l'accés del buc en dues ocasions.

Camps explica que la prioritat d'Open Arms és la "seguretat" de les persones rescatades i la tripulació. El director de l'ONG assegura que "la tensió a bord és insuportable" i no és viable ni navegar cinc dies més fins a Algesires ni tampoc un viatge de 600 milles fins a les Balears.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides