Espanya ofereix Algeciras als migrants de l’Open Arms però l’ONG vol desembarcar-los ja a Lampedusa

“Estem en un moment d’emergència humanitària i no podem afrontar sis dies més de navegació”, diu un portaveu de l’organització solidària
Migrants a l'Open Arms, davant la costa de Lampedusa
Migrants a l'Open Arms, davant la costa de Lampedusa

L'Open Arms ha rebutjat traslladar-se a Algeciras per desembarcar els més cent migrants rescatats del mar que porta a bord. El govern espanyol ha ofert aquesta possibilitat en constatar la negativa del ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, a que es desembarqués aquestes persones a Lampedusa, port davant del qual està fondejat l’Open Arms. Un portaveu de l’ONG ha afirmat que “estem en un moment d’emergència humanitària i no podem afrontar sis dies més de navegació”.

El president del govern funcions, Pedro Sánchez, ha anunciat la mesura en un missatge a twitter en el qual diu que “Espanya sempre actua davant crisis humanitàries” i afegeix que “és necessari establir una solució europea, ordenada i solidària, liderant el repte migratori amb els valors de progrés i humanisme de la Unió Europea”. Salvini s’ha felicitat d’aquesta decisió i en un altre missatge ha comentat “Qui resisteix, venç”. En una nota del ministeri d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació s’adverteix que el govern espanyol està considerant actuar contra Itàlia davant la Unió o les institucions que garanteixen el respecte als drets humans per la seva actuació en aquesta crisi.

Poc abans que es sabés la decisió del govern espanyol, alguns migrants s’havien llançat al mar des de l’Oper Arms per intentar arribar nedant a Lampedusa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides