Juan José Omella, contra la ‘ideologia de gènere’

L'arquebisbe de Barcelona considera que “la família és el lloc natural on la relació entre home i dona troba la seva plenitud”
Carta dominical de Juan José Omella del 18 d'agost

L’arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, considera que la ideologia de gènere proposa “la deconstrucció de la persona humana” i que, “davant d’aquest desafiament educatiu, no podem deixar la família sola”. Omella fa aquestes afirmacions en la Carta dominical d’avui 18 d’agost, titulada “Varó i dona els va crear”, on comenta el document que amb aquest títol ha presentat recentment la Congregació per l’Educació Catòlica. Aquest document aborda la qüestió de la ideologia de gènere i la seva incidència al món educatiu.

Juan José Omella considera que segons la ideologia de gènere “la identitat sexual de la persona tindria més a veure amb una construcció social que amb una realitat natural o biològica”. “Aquesta proposta separa dràsticament el valor de la diversitat i complementarietat biològica, afectiva i sexual entre l’home i la dona”, escriu el cardenal.

Per Omellal, “la família es el lloc natural on la relació entre l’home i la dona troba la seva plenitud. La família és una societat natural en la qual es realtizen plenament la reciprocitat i la complementarietat entre l’home i la dona”. Després d’afirmar que cal allunyar els nens i els joves de la pornografia i prevenir-los de qualsevol influència que desfiguri la seva capacitat d’estimar, acaba dient que “hem de fomentar un diàleg profund i respectuós que busqui la veritat sobre la persona, de manera que pugui assolir la seva plenitud. Cal superar qualsevol reduccionisme ideològic per redescobrir la bellesa de l’amor, de la complementarietat física, afectiva i mental, l’apertura a un amor que pot ser font de vida”.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari