El Diplocat va convidar nou dies al Japó a Elisenda Paluzie amb tot pagat el juliol de 2017

La presidenta de l’ANC va fer conferències en tres universitats i aquest organisme públic es va fer càrrec dels lloguers de les sales i les retribucions dels professors japonesos
Elisenda Paluzie en una intervenció a TV3
Elisenda Paluzie, en una intervenció a TV3

L’actual presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va viatjar a Japó, tres mesos abans de la celebració del referèndum de l’1 d'octubre de 2017 per participar en debats que giraven entorn dels processos d’autodeterminació europeus i la independència de Catalunya i que es van organitzar a universitats de Tòquio, Kobe i Nagoya. Paluzie, que seria elegida presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana el març de 2018, hi va assistir com a professora de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona experta en fiscalitat. L’expedició de Paluzie, que va tenir lloc entre els dies 15 i 24 de juliol, va ser sufragada íntegrament (bitllets d’avió, desplaçaments interns, manutenció i allotjament) pel Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), organisme vinculat a la Generalitat, segons explica El Confidencial, que basa la seva informació en les dades de què disposa el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que investiga la participació del Diplocat en el finançament i suport al referèndum de l’1-O.

El Confidencial, que ha parlat amb Paluzie en realitzar aquest reportatge, acusa la presidenta de l’ANC de mentir ja que, segons ella, les conferències van ser sufragades per les universitats japoneses quan va ser el Diplocat qui es va fer càrrec de la major part de les despeses. En total es va gastar 34.000 euros i va pagar, fins i tot, el lloguer de les sales on es van fer les conferències i els honoraris dels professors japonesos que hi van participar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides