La secció “L’ull crític de Martí Farrero” encarna el sectarisme que amara Catalunya Ràdio

“Ploro d’alegria i emoció”, va piular el sotseditor del ‘Catalunya Vespre’ arran de la manifestació de l’ANC a Madrid pel dret a l'autodeterminació
Marta Lasalas, Kilian Sebrià, David Minoves, Montse Tura i Martí Far
Marta Lasalas, Kilian Sebrià, David Minoves, Montse Tura i Martí Farrero, al 'Catalunya Vespre'

Si hi ha un periodista que representa l’incompliment de les normes d’estil de la CCMA pel que fa a l’ús de les xarxes socials pels treballadors de Catalunya Ràdio i TV3 aquest és Martí Farrero. És el sotseditor del programa informatiu Catalunya Vespre i hi intervé sovint per fer una secció batejada com “L’ull crític de Martí Farrero”. La sol fer enmig de la tertúlia, la qual cosa provoca el rebuig dels participants que no combreguen amb la ideologia independentista, si és que n’hi ha algun. Al seu perfil de Twitter hi trobem apassionades defenses de la causa processista i crítiques virulentes contra els que no la comparteixen. El 16 de març, arran de la manifestació organitzada per l’ANC a Madrid pel dret a l’autodeterminació, va escriure: “Ploro d’alegria i emoció amb les imatges d’avui. D’alegria, per tanta dignitat democràtica. D’emoció, pel suport i la valentia de ciutadans no catalans amb la mateixa dignitat democràtica”. La tertúlia enmig de la qual intervé Martí Farrero serà moderada, a partir de setembre, per Laura Rosel, nou fitxatge de l’emissora. Caldrà veure si manté ‘L’ull crític de Martí Farrero’ o no.

Marc Garriga, que ha presentat Els Matins alguns estius i ha estat cap de nous formats i continguts digitals, va treballar el 20 de setembre del 2017. “Jornada de feina que no oblidaré mai. La gent cantava «Aquí comença la nostra independència». Serà veritat?”, va escriure. Va dedicar un tuit a fer un recompte de les mentides d’Inés Arrimadas, un altre a afirmar que si Artur Mas anava a la presó la independència seria imparable i un altre, la vigília de la proclamació de la DUI, a pontificar “Fart que diguin que @omnium i l’@assemblea lideren el procés sense que els hagi escollit ningú. Els escollim cada cop que sortim el carrer!”. És membre del Consell Professional de Catalunya Ràdio. També ho és Susana Ortega, productora de programes com Solidaris, que no té miraments per qualificar de 'botifler' Enric Millo i de 'cromanyons' els cossos de seguretat de l’Estat en tuits recents. Potser va ser idea seva fer un programa de Solidaris a casa de Tamara Carrasco, a Viladecans, quan hi estava confinada acusada de convocar la ciutadania a ocupar l’aeroport del Prat, o un altre, pels volts de Nadal, en el qual personatges com Pep Guardiola, Empar Moliner, Montserrat Carulla o Marta Rovira llegien contes que Oriol Junqueras va dedicar als seus fills.

Una altra entusiasta de la causa processista és Carme Canet, que ha passat per diversos programes de l’emissora i que el 26 de juny manifestava a Twitter la seva il·lusió per haver presentat el darrer llibre del president Quim Torra. Aquell mateix dia piulava: “Tema eleccions: entre els que renuncien voluntàriament als seus escons i els que els fan renunciar…on queda la voluntat del poble?” i retuitejava un missatge de Carme Forcadell comentant-lo: “Sí, a tots se’ns fa llarg… quina tristesa pensar i sentir com de llarg se us fa a vosaltres. Us volem lliures!!”. En un altre missatge, qualificava de “Miserables els vots i els votants” referint-se als electors de Ciutadans. Carme Canet és secretària del Consell Professional de Programes i Continguts Culturals i d’Entreteniment de la CCMA, en representació de Catalunya Ràdio. Molts redactors afegeixen un llaç groc al seu perfil. Canet ho fa i l’encapçala amb una gran franja amb els independentistes presos o que han marxat acompanyada del text “Llibertat presos polítics i exiliats”. Xavi Escuder també llueix un llaç groc al seu, on diu:”Ara construint República a @estat de gràcia”, un programa que es presenta dient “a Catalunya Ràdio ja tenim Estat propi”.

 

(Visited 715 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari