La medalla d’or a la militància independentista dels periodistes de TV3 és per la secció d’Esports

“Treballo a TV3. Judici de la repressió, presos polítics, exili... Vaig votar l’1-O. I n’estic fins als...”, va tuitejar Marc Negre el 28 de març
Imatges de l'Instagram dels periodistes de TV3 Arcadi Alibés i Jordi
Imatges de l'Instagram dels periodistes de TV3 Arcadi Alibés i Jordi Robirosa

Una bona part dels periodistes esportius de TV3 i Catalunya Ràdio manifesten opinions polítiques pro-independentistes a les seves xarxes socials. Els de TV3 es mereixen la medalla d'or en aquesta competició. És Marc Negre va exhibir el 28 de març el seu lloc de treball: “Treballo a TV3. Judici de la repressió, presos polítics, exili. També vaig votar l’1-O i vaig defensar col·legis. I n’estic fins als … (allò que es trenca per fer truites. Que també n’he fet!)”. Comenta la intervenció d’Enric Millo al judici: “Avui he vist la misèria humana. Es diu Enric Millo. I després d’escoltar-lo només puc dir: Ni oblit ni perdó. Podria dir moltes més coses però el meu grau de cinisme és d’aprenent, al seu costat!”. Té de foto de perfil una pancarta d’Òmnium Cultural que demana “llibertat presos polítics”.

A Xavi Lemus no li va agradar gens que Manuel Valls no donés la mà a Quim Torra, quan el president català va saludar els líders dels grups municipals de Barcelona: “Suposo que dintre de la valoració de Manuel Valls com el polític més mal valorat pels francesos també inclouen l’educació. Avui ho ha demostrat davant del president de la Generalitat”. A Instagram hi té penjada una fotografia de la plaça de la Vila d’Amer amb un retrat enorme de Carles Puigdemont amb el lema “No surrender”.

Artur Peguera i Jordi Costa tenen llaços grocs als seus perfils de Twitter. Víctor Lavagnini escriu: “Sr @Rafa_Hernando Nada justifica su desfachatez” o bé “Aznar és feliç: l’invent Cayetana guanya el seu escó”. I Jordi Bentanachs: “643 dies a la presó preventivament. Més que cap altre a la història penitenciària espanyola. Preventiva o punitiva? La injustícia com a càstig. Un altre #judicifarsa”. Marta Carreras: “Quan us escolto… @junqueras @raulromeva @quimforn @jorditurull @joseprull @jordialapreso @ForcadellCarme @dolorsbassac @jcuixart m’emociono, us admiro, m’enrabio, m’entristeixo i sento que mai podré viure 100% en pau fins que no sigueu lliures. #judicialademocracia”. 

Arcadi Alibés i Jordi Robirosa, un bon àlbum amb estelades

L’històric Arcadi Alibés penja poques piulades a Twitter tot i que retuiteja molts missatges de polítics independentistes o de personatges com Lluís Llach, Salvador Cardús, Antonio Baños o Josep Maria Mainat. A Instagram hi trobem un grapat de fotografies corrent maratons exhibint banderes estelades. Les acompanya de frases com “la bandera més gran a la desfilada de la cerimònia de la Marató va ser la nostra”. El 5 de setembre del 2017 en va penjar una on se’l veu amb Puigdemont. “Gràcies, president, per venir a Sallent en uns dies tan importants per al país…”, escriu”.

Jordi Robirosa es queixa a Instagram de l’empresonament dels dirigents independentistes i critica amb duresa els que no ho són. Penja fotografies de manifestacions independentistes en les quals ell participa. Una imatge té més d’un miler de “m’agrada”: és d’Inés Arrimadas votant en un col·legi electoral el 28 d’abril, quan una membre de la mesa electoral no li va voler donar la mà. Robirosa acota: “No donar la mà a qui constantment t’està insultant és, simplement, una qüestió de dignitat”. També en va pujar una altra, el 21 de juliol del 2018, on apareix Soraya Saénz de Santamaria amb un rètol on hi diu “Liquidada”.

Nicolás Valle replica a una diputada socialista

El reporter Nicolás Valle es va colar en el fil de la diputada socialista Beatriz Silva on explicava que li havia preguntat a la presidenta de la CCMA per què es gastaven diners en drons per filmar la campanya ‘Els cims per la llibertat’ i no es van enviar càmeres a una manifestació de metges. “Aquesta pregunta l’hauria de dirigir als periodistes. Diu molt del que pensen sobre la professió”.

El vilanoví Jordi Eroles, que segueix el president Torra, es va mostrar dolgut perquè PSC i JxCat han pactat el govern del Consell Comarcal del Garraf i s’escandalitza perquè les informacions recents del digital Público sobre el CNI i l’atemptat del 17 d’agost no hagin tingut més ressò polític. El 4 de juliol va retuitear el missatge de Josep Rull on recordava que portava 500 dies a la presó. Des d’Alemanya, el corresponsal Oriol Serra va qualificar de “caspós” un acte del ministeri d’Afers Exteriors i destacava que Josep Borrell va perdre els papers a la televisió alemanya Deutsche Welle.

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari