Buch i Colau acorden reobrir l’oficina de denúncies de la plaça de Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona i el conseller d'Interior reclamen canvis legislatius contra la reincidència delictiva
Roda de premsa conjunta del conseller Buch i l'alcaldessa Colau
Roda de premsa conjunta del conseller Buch i l'alcaldessa Colau

La reunió de la Junta de Seguretat Local, celebrada aquest divendres a Barcelona amb la participació de representants de l'Ajuntament de la capital catalana, el departament d'Interior de la Generalitat i els cossos policials, tindrà com a primer fruit la reobertura de l'oficina de denúncies de delictes de la plaça de Catalunya, que estava tancada per obres des del 2017.

L'alcaldessa Ada Colau i el conseller Miquel Buch han anunciat la reobertura, que asseguren que serà immediata, com a mesura destacada d'un acord de vuit punts anomenat “Barcelona, ciutat segura”, que les dues administracions pretenen implementar durant els pròxims tres mesos.

Colau i Buch han coincidit a reclamar un canvi legislatiu, i en sumar esforços amb els jutges i la Fiscalia, per penalitzar la reincidència delictiva després d'una reunió de més de dues hores que l'alcaldessa va demanar que se celebrés abans del previst en un context al qual els barcelonins, segons el baròmetre municipal, assenyalen la manca de seguretat com la seva principal preocupació.

Interior, que xifra en un 30% l'increment dels robatoris violents a la ciutat durant el primer trimestre d'enguany, havia anunciat abans de la reunió, per boca del conseller Buch, que incorporarà 320 agents dels Mossos d'Esquadra més a Barcelona.

Colau, que havia retret a la Generalitat que no tenia prou cura de la seguretat a Barcelona, ha expressat després de la trobada que espera que hi haurà lleialtat institucional en matèria de seguretat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.