Buch llença pilotes fora sobre la seva responsabilitat a Premià durant l’1-O

El conseller d'Interior afirma que ell no va ordenar obrir els col·legis del municipi quan era alcalde
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha afirmat en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ell no va donar ordres als funcionaris públics de Premià de Mar, quan era l'alcalde del municipi, per obrir els col·legis electorals per a fer la consulta independentista de l'1-O.

Miquel Buch ha afirmat que "l'Ajuntament no té les claus dels col·legis", per afegir que no hi havia un únic responsable de les claus dels centres escolars i que aquestes poden estar en poder del personal docent, altres entitats o el personal de la neteja.

La Fiscalia atribueix al conseller Buch els presumptes delictes de desobediència i malversació perquè durant la celebració de l'1-O els col·legis públics de Premià van servir com a col·legis electorals per a fer la consulta.

Es dona la circumstància que la causa contra Buch pel seu paper en l'1-O com a president de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC) ja va ser arxivada, tot i que la Fiscalia va demanar reobrir el cas en considerar que Buch no havia respost en el seu paper d'alcalde de Premià.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides