TV3 i Catalunya Ràdio tanquen el curs amb mala nota i crisi interna

Saül Gordillo podria accedir a la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals després que l’emissora pública hagi perdut 94.000 oients el mes de juny
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio
Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio i TV3 han tancat el curs 2018-2019 amb mala nota, tant per la pèrdua total d’audiència no independentista com per les tensions que es viuen a les redaccions dels dos mitjans per les conseqüències de la contractació de productores privades i periodistes que no són de plantilla per als programes de prime time. Aquesta situació ha portat, fins i tot, els treballadors del departament d’Esports de TV3 a amenaçar amb una vaga perquè el nou programa contractat a la productora La Manchester, de Ricard Ustrell, els prendrà recursos tècnics i humans i obligarà a emetre Esports Club a una hora en què no podrà oferir les imatges que esperen els espectadors.

La darrera sessió de la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es va celebrar al Parlament divendres passat, dos dies després que els representants dels partits que negocien la reforma de la llei que regula la CCMA es posessin d’acord perquè els membres del seu consell de govern no siguin elegits mitjançant un concurs públic. Això acosta l’actual director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, a la presidència d’aquest consell, ja que el seu nom havia estat pactat mesos enrere per JxCat, ERC, PSC i Ciutadans. Curiosament, aquest acord arriba després de saber-se que Catalunya Ràdio ha perdut al mes de juny 94.000 oients en relació al mes de maig. Gordillo va intentar maquillar aquesta dada a la comissió de control adduint que l’emissora pública de ràdio de la Generalitat havia guanyat oients en relació al mes de juny del 2017.

Els portaveus de JxCat i ERC a la comissió van felicitar els directius de la CCMA per les darreres dades d’audiència. Josep Riera, de JxCat, va cantar les excel·lències de TV3 i va destacar que era la televisió amb una audiència major, el 14,1% al mes de juny, i que ha mantingut aquest lideratge durant 23 mesos; que el darrer mes de juny havia estat el millor des del 2009, i que la televisió autonòmica ha estat la més vista a Catalunya en 26 dels 30 dies d’aquest mes.

David Pérez, portaveu del PSC, va posar sobre la taula una dada del Centre d’Estudis d’Opinió: el 80% dels catalans no independentistes han deixat de veure TV3 i escoltar Catalunya Ràdio. “Per nosaltres és molt preocupant que les famílies desconnectin TV3”, va lamentar-se. Ni el director de TV3, Vicent Sanchis, ni la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, van negar aquesta realitat. Llorach va afirmar que “la gent desconnecta no per culpa nostra, sinó per l’efecte dels comentaris d’altres mitjans de comunicació”, mentre que Raquel Sanz, portaveu d’ERC, va dir que la “la culpa és de la propaganda d’altres partits”.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides