Quin opinador manté la z final del seu cognom quan fa factures a la CCMA?

Jordi Galves a El Nacional. Jordi Galvez a la CCMA
Jordi Galves a El Nacional. Jordi Galvez a la CCMA

Jordi Galves. Aquest historiador s’ha obert un forat a les tertúlies del programa Catalunya Vespre de Catalunya Ràdio i a les columnes d'El Nacional. Tant a la ràdio pública com al digital que dirigeix Pepe Antich es presenta com Jordi Galves. També ho fa al seu perfil de Twitter, on es defineix com a "professor franctirador i medievalista", a més d'"entusiasta del formatge".

Al seu DNI encara hi deu constar com a Jordi Galvez Pascual, perquè així és com apareix a la web de transparència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el contracte firmat el passat 24 d'octubre pel qual li paguen 1.800 euros per les “intervencions com a tertulià al programa Catalunya Vespre durant la temporada 2018-2019”. Galvez està escrit sense accent. Així va firmar també el llibre Hombres y mujeres, que li va publicar l'editorial Larousse l'any 2000.

La seva darrera intervenció al Catalunya Vespre va ser especialment sonada ja que va tractar de "pallassada" la trobada del Parlament de les dones, es va referir a les que hi van participar com a ‘reines per un dia’ i va escridassar una de les tertulianes, Sara González, la qual cosa li ha suposat dures crítiques per part de col·lectius feministes.

No se sap ben bé quins mèrits ha fet Galves/Galvez per ascendir a la categoria de columnista i tertulià, a part de ser independentista i molt agressiu en els seus comentaris. El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en deu saber alguna cosa quan després de qualificar-lo de "troglodita" per la seva intervenció al Catalunya Vespre va escriure: “Estàs tu per parlar de padrins. Torna a la cova i reflexiona”. Ho va fer després que Galves li digués: “Rufián el civilitzat contra el troglodita Galves. Polítics apadrinant periodistes independents. Gràcies ERC”.

(Visited 995 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari