Budó diu que Borrell els pot ajudar a internacionalitzar el procés

La portaveu assegura que es prenen "en positiu" el nomenament del nou cap de la diplomàcia comunitària, a qui considera un polític incendiari
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, ha tractat el nou responsable de la diplomàcia comunitària, Josep Borrell, de piròman polític, ja que l'ha acusat d'"encendre focs per allà on passava".

Preguntada per la valoració del govern català sobre el fet que Borrell, antagonista destacat del nacionalisme i l'independentisme catalans, assumeixi aquesta responsabilitat, Budó ha destacat que més enllà del fet que sigui català, ha creat "conflictes diplomàtics".

Però sobre la possibilitat que Borrell combati l'independentisme des de la cúpula del poder comunitari, la consellera ha respost que entenen el nomenament "com a positiu" per a la causa secessionista, si la seva acció política posa el "conflicte català" com un "conflicte en l'àmbit europeu".

Budó, que ha reiterat que l'absència de Quim Torra a la concentració d'Estrasburg estava justificada pel risc d'incendis, ha expressat que el govern de la Generalitat encara no ha rebut una resposta a la carta que Torra va remetre al president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, i que esperen que quan es formi el nou govern puguin "reprendre el diàleg".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari