Noguer repetirà demà com a president de la Diputació de Girona

JxCat arriba a un acord amb ERC per repartir-se els càrrecs de l'ens provincial i deixa de banda el PSC
MIquel Noguer i Pau Presas

Aquest dijous, 4 de juliol, es constituirà el nou ple de la Diputació de Girona després de l'acord al qual han arribat JxCat i ERC per repartir-se les cadires de la direcció de l'ens provincial.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer (JxCat), que ja ocupava el càrrec de president de la Diputació de Girona repetirà en el càrrec mentre que el regidor de Cassà de la Selva, Pau Presas (ERC), ocuparà la vicepresidència primera.

Fins aquest mateix dilluns no estava clar si JxCat pactaria el govern de la diputació gironina amb els republicans o amb el PSC, però finalment els exconvergents han decidit repartir-se els càrrecs amb els republicans.

La suma de JxCat i ERC engloba 20 dels 27 diputats i diputades de l'ens provincial gironí, i conforma un pacte entre els principals partits independentistes.

Miquel Noguer ha dit que aquest "és un govern potent i natural i per governar durant tota la legislatura", mentre que Pau Presas ha afirmat que s'ha aconseguit un acord polític excepcional per a la unió de l'independentisme.

Noguer i Presas han argumentat que forces polítiques independentistes han fet un gest de generositat i que les quatre diputacions catalanes són una peça clau pel suport a l'independentisme.

(Visited 84 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari