Federalistes d’Esquerres renova la seva Junta i manté Joan Botella com a president

L’associació es converteix en la branca catalana de la Unió de Federalistes Europeus (UEF)
Joan Botella durant la seva intervenció a l'assemblea de Federalistes
Joan Botella durant la seva intervenció a l'assemblea de Federalistes d'Esquerres

Federalistes d’Esquerres (Fed) ha renovat la seva Junta en l’assemblea general que ha celebrat aquest dissabte, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El catedràtic de Ciència Política Joan Botella en continuarà sent el president i comptarà amb tres vicepresidències, ocupades per Antoni Sitges, Mireia Esteva i Josep Sampera. Carme Valls coordinarà el comitè d’Honor format per Laura Freixa, Carlos Jiménez Villarejo, Victòria Camps i Manuel Cruz. En el discurs que ha fet durant la seva intervenció a l’assemblea, Joan Botella ha mostrat la seva satisfacció per l’elecció del seu predecessor en la presidència de Fed, Manuel Cruz, com a president del Congrés dels Diputats i de Meritxell Batet, com a presidenta del Senat. Batet no forma part de l’entitat però hi manté relacions excel·lents.

Botella considera que “avui ja  no es pot dir que això del federalisme sigui una antigalla decimonònica, o que fora de Catalunya no hi ha federalistes. La creació d’associacions com la nostra a d’altres llocs d’Espanya (com Aragó, el País Basc, Andalusia, Madrid, Cantàbria, Madrid i el País Valencià), així com la posada en marxa de la “Asociación por un España Federal” que les coordina, o el gran èxit de la trobada federalista que vàrem organitzar a L’Hospitalet del Llobregat l’octubre passat, són senyals d’una realitat viva, forta i en expansió”. També ha anunciat que Federalistes d’Esquerres ha estat admesa com a branca catalana de la Unió de Federalistes Europeus (UEF).

L’assemblea ha estat precedida per un debat introduït pel professor de Ciència Política de la UAB Gabriel Colomé i la professora de Dret i Ciència Política de la UOC Ana Sofía Cardenal celebrat sota el títol de “Tendències electorals: present i futur”. En el debat que s’ha produït entre els socis de Fed s’ha plantejat que es s’augmenti el pes i presència de les seves organitzacions territorials i de joves i dones. Botella ha informat que l’associació d’està rejovenint i feminitzant tot i que, actualment, encara hi ha només un terç de menors de 30 anys i de dones.

(Visited 264 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari