Quin altre fundador de Ciutadans critica Albert Rivera?

Arcadi Espada
Arcadi Espada

Arcadi Espada s’afegeix a Francesc de Carreras en criticar Albert Rivera i la deriva presidencialista d’aquest al capdavant de Ciutadans sota la “fèrria vigilància” del nucli més proper a Rivera. L’economista Toni Roldán, en aquest context, ha deixat el partit després de la negativa a buscar acords amb el PSOE i la disposició a només afavorir pactes amb la dreta.

En un article a El Mundo, Espada assegura que l’hiperlideratge de Rivera l’ha fet que hagi perdut el contacte amb la realitat al negar-se a llegir els diaris. Segons el polèmic columnista, la tesi de la direcció de Cs és que “el que és bo per Espanya és dolent per Cs”.

Així mateix, considera que els dirigents més pròxims a Rivera –Inés Arrimadas, José Manuel Villegas, Fernando de Páramo i Fran Hervías– van arribar a la política sense cap experiència prèvia, com el mateix Rivera, de qui recorda que va liderar Ciutadans per dir-se Albert de nom i ser el primer d’una llista alfabètica. Els acusa, a tots ells, “d’ignorància del principi de realitat”, així com d’"insolvència analítica”.

Espada també critica que Rivera i els seus hagin deixat de banda persones intel·lectualment fortes com Xavier Pericay i Teresa Giménez Barbat, ambdós fundadors de Ciutadans, com el mateix Espada o Francesc de Carreras, qui també en un article a El País qualificava Rivera “d’adolescent”.

Com Roldán, també han anunciat la seva marxa, de moment, Javier Nart (manté, però, l’acta d’eurodiputat) i Juan Vázquez, portaveu de Cs a Astúries.

El sector crític de Ciutadans està encapçalat per l’economista i eurodiputat Luis Garicano, qui va ser la persona que va engrescar Roldán, llavors alumne seu a la London School of Economics a formar part de Cs com una formació liberal. 

També en forma part Franciso Igea, qui va ser el cap de llista a Castella i Lleó després d’imposar-se a unes primàries contra el criteri de l’aparell del partit, així com exmilitants de l’extinta UPyD de Rosa Díez com Nacho Prendes.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari