La màfia romanesa facilita gossos als captaires de la ciutat

Abans s’explotava els menors i ara els cadells són els qui més commouen els turistes
El gos de la imatge ja havia passat per tres captaires el mateix dia.
El gos de la imatge ja havia passat per tres captaires el mateix dia. (Foto: Associació de Vigilància Solidària).

Un cadell de labrador dormita als peus d’un captaire, mentre un petit gos barreja de bòxer estira la corretja per deixar-se acaronar per uns turistes. Les monedes van caient a la llauna. Els captaires saben que un gosset inspira tanta o més llàstima que els nens i ja hi ha tot un negoci al voltant d’aquests animals.

“Els van alternant per les diferents cantonades, per treure més benefici. Els pidolaires, que estan lligats a màfies romaneses, s’intercanvien els animals”, ens explica Andrea Parra, activista pels drets dels animals de l’Associació de Vigilància Solidària (AVS). “Els gossos estan de 12 a 15 hores al carrer, desnodrits, plens de paràsits, i perquè estiguin tranquils els droguen amb orfidal”, diu.

Quan es pregunta al Col·legi de Veterinaris d’on treuen els gossos, alguns d’ells de raça, responen que “és un gran misteri i ja ens agradaria saber-ho, però lamentablement no ho sabem”. Amb més contundència ens respon l’Andrea: “Són gossos robats o procedents del tràfic d’animals. Arriben en camions des de Romania, de criadors il·legals, i estan malalts. Acaben en mans d’aquests màfies, que se’ls van repartint per torns. El mateix gos per a diversos captaires. En comtpes de llits calents hi ha cartrons calents”, explica Andrea Parra en referència als cartrons que fan servir els pidolaires.

Tot i les denúncies dels col·lectius animalistes, la Guàrdia Urbana poca cosa pot fer respecte a aquests gossos, només incautar-los si no tenen el xip pertinent, “però en això també hi ha un gran negoci. De vegades es donen d’alta gossos sense papers o sense demanar documentació i sense comprovar si el gos pertany a una altra persona. Es posa el xip, que és el que controla la Guàrdia Urbana, i ja està. Però no es dona d’alta a les bases de dades dels veterinaris –expliquen des de l’Associació Vigilància Solidària–. A un captaire dels que tenim controlats li hem comptat més de deu gossos… tots amb xip!”.

LLEGEIX L'ARTICLE COMPLET A L'EDICIÓ EN PAPER D'EL TRIANGLE D'AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides